Lege ongereinigde verpakkingen waarin gevaarlijke stoffen hebben gezeten die volgens de ADR geclassificeerd zijn dienen inderdaad een PGS15 loods opgeslagen te worden.

Lege, ongereinigde verpakkingen moeten worden opgeslagen overeenkomstig de voorschriften van hoofdstuk drie (met uitzondering van 3.4.2 en 3.6), tenzij geschikte maatregelen zijn genomen om mogelijke gevaren uit te sluiten. Hierbij moeten alle voor de stof relevante gevaren volgens het ADR worden opgeheven. Een IBC waarin een ADR 3 stof heeft gezeten, maar nog niet gereinigd is, dient dus gewoon in een PGS15 opslag geplaatst te worden.

Een verpakking is leeg wanneer de inhoud is verwijderd met gebruikmaking van de gebruikelijke technieken, bijvoorbeeld gieten, pompen, zuigen, schudden, schrapen, of een combinatie van deze technieken. De lege, ongereinigde verpakkingen behoren op dezelfde wijze te zijn gesloten en van alle etiketten en opschriften zijn voorzien als in gevulde toestand. Wanneer dit het geval is, dan zijn (volgens het ADR) de meeste gevaren uitgesloten.

Is de verpakking volledig gereinigd, dan mag deze buiten de PGS15 geplaatst worden, maar dan dienen dan weer wel alle etiketten verwijderd of afgedekt te zijn.

Ook een vraag over de PGS15? Onze PGS15 adviseur(s) is u graag van dienst: PGS15 advies

Of bent u op zoek naar een PGS15 op en inschrijving of PGS15 E-learnng?